Ett av Sveriges mest kända och största spel är Jack Vegas. Det är en spelautomat som finns på mer än 2200 restauranger, pubar, nattklubbar, krogar och bingohallar runt om i hela Sverige. Spelautomaten Jack Vegas är en enarmad bandit som innehåller slotsspel, videopoker och videoroulette. Det finns ett tjugotal olika spel i en Jack Vegas apparat och dessa spel byts ut med jämna mellanrum. Totalt finns 6800 Jack Vegas apparater uppställda på platser runt om i Sverige.

Jack Vegas historia
Jack Vegas maskinerna har funnits sedan 1996. Det är Svenska Spel som driver Jack Vegas maskinerna och redan 1995 gav Riksdagen tillstånd till spelet, med den förutsättningen att överskottet skulle gå till de svenska idrottsföreningarna. Därför gavs dåvarande Tipstjänst licens att anordna Jack Vegas spel på restauranger, krogar och pubar. Numera är Jack Vegas Sveriges största spel och det genererar årligen mer än en miljard kronor som går till idrottsrörelse och annan barn- och ungdomsverksamhet runt om i landet. När Tipstjänst och Penninglotteriet slogs ihop 1997 och Svenska Spel bildades, så blev det Svenska Spel som tog över driften av spelautomaterna. I början av spelautomaternas historia betalades vinsterna endast ut via presentkort på 1000 kronor. Numera får man kontantvinster, men som mest kan man vinna 500 kronor. Över 90 procent av intäkterna går tillbaka till spelarna i form av vinster. Den lägsta insatsen man kan satsa är en krona och den maximala insatsen är fem kronor.

Jack Vegas spel
I en Jack Vegas automat finns alltså ett tjugotal olika spel. Det är en blandning av videopoker, videoslots och helt vanliga slots spel. Man kan hitta såväl klassiska hjulspel och klassiska videoslots som videopoker och videokeno. Det finns också sportspel för den som är sportintresserad. Oavsett vilken typ av spel man tycker bäst om så lär man hitta sina favoriter på Jack Vegas spelautomater. Gemensamt för alla spel är att de är enkla att lära sig och det är inga krångliga regler, strategier och taktiker som påverkar vinstchanserna, utan det är framförallt slumpen som avgör ifall man ska vinna eller inte. Jack Vegas finns ännu inte på nätet, men i gengäld finns det gott om slotsspel på alla onlinecasinon som finns på nätet.