2 million bc

2 Million BC är en slot från speltillverkaren Betsoft som utspelar sig i en djungel för två miljoner år sedan. I spelet följer man grottmannen och hans vän ekorren på deras dagliga äventyr. Här kan plötsligt en fruktad tiger attackera, och då måste man knocka den med ekollon. Lyckas man finns chansen att vinna storvinster.

Funktion

Denna spelautomat är en del av en serie som Betsoft håller som kallas för Slots3-serien. Detta innebär att man inte behöver oroa sig över ljud och grafik, då det med säkerhet är hög kvalitet. Automaten liknar de andra slottarna i serien, som exempelvis Heist, House of Fun och Mr Vegas. Alla dessa är givetvis av lika hög kvalitet.

2 Million BC har 5 hjul och 3 rader, det innebär hela 30 stycken vinstlinjer. De vinstlinjer kännetecknas av djungellinjaler; sådana som man finner i den animerade filmen Tarzan. Detta gör att det kan kännas lite rörigt när man startar spelet, men efter ett tag vänjer man sig vid det. Desstu fler vinstlinjer desto större vinstchanser har man chans på, det är så klart bara positivt. Det finns fem olika myntvärden och insatsnivåer, och om dessa kombineras med vinstlinjernas antal så visar det sig att man inte måste satsa enorma summor pengar för att ha chansen att vinna. Detta är givetvis något som många spelare uppskattar.

Symboler och specialsymboler

De olika slags symboler som man kan finna i spelet är formade efter saker, sådana som man kan förvänta sig av en spelautomat som utspelar sig under stenåldern. Här hittar man forntida smycken, primitiva uppfinningar och ädelstenar, det är bara några exempel på stereotypiska symboler som går att finna. Det finns även några specialsymboler i form av diamanter, ekollon och eldar som man bör hålla utkik efter.

Eldarna fungerar som spelets scattersymboler, och om man lyckas få upp tre stycken så aktiveras gratisrundor. Gratisrundor innebär att man inte spenderar några egna pengar under ett visst antal omgångar. Dessa kan även kallas för gratissnurr eller free spins. Under dessa gratisrundor så slår sig grottmänniskan ner för att kolla när vinsterna trillar in samtidigt som han grillar sitt spett.

Om det kommer upp tre stycken ekollon på en vinstlinje som är aktiv så blir man tagen till ett bonusspel där man ska prickskjuta en sabeltandad tiger som hänger i närheten. Det är faktiskt samma tiger som dyker upp i spelets andra bonusspel där man ska ta en diamant ifrån den. För att kunna ta diamanten så kan man använda sig av tre olika taktiker, och om man lyckas så kan man bli rikligt belönad. Dessutom så kommer grottmannen att få en kyss av den förtjusande grottkvinnan så det är ju även det ett plus. För att komma till denna bonusrunda så måste man rada upp tre stycken diamanter på en vinstlinje som är aktiv.

2 Million BC är alltså en slot som man definitivt bör hålla utkik efter, då den är både underhållande och har en massa bonusar som kan leda till stora vinster. Kan det bli bättre egentligen?